UMHCG nastavlja pružanje besplatne pravne pomoći za žene i djevojke sa invaliditetom

Foto: UMHCG

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) nastavlja sa pružanjem besplatne pravne pomoći za žene i djevojke s invaliditetom.

Besplatna pravna pomoć, kako su objavili iz ove NVO, pružaće se svakog radnog dana (ponedeljak – petak), u terminu od 8.30 do 16.00 časova.

“Cilj pružanja usluga besplatne pravne pomoći je da se žene i djevojke s invaliditetom podstaknu na aktivnije zalaganje za svoja prava, uključujući i informisanje o mehanizmima zaštite od diskriminacije i upotrebu pravnih sredstava i pravnih lijekova u slučaju povrede prava po bilo kom osnovu i/li diskriminacije po osnovu invalidnosti”, navode iz UMHCG na svojoj Fejsbuk stranici.

Stoga iz ove NVO pozivaju sve žene i djevojke s invaliditetom da ih kontaktiraju ukoliko smatraju da su diskriminisane po bilo kom osnovu i/li u ukoliko smatraju da je neko njihovo pravo prekršeno ili (može biti) ugroženo.

Više informacija o ovoj aktivnosti dostupno je na linku: http://skr.rs/zffd

Oni su napomenuli da je anonimnost korisnica usluga besplatne pravne pomoći zagarantovana.

“Ova aktivnost sprovodi se u okviru projekta Osnaživanje kroz uključivanje! uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, posredstvom Konkursa za NVO u 2024. u oblasti Rodna ravnopravnost kroz prizmu etike”, zaključuju iz UMHCG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content