NOVINARSKA ZAJEDNICA/ IMPRESUM

U novinarstvo sam ušao slučajno, a ubrzo sam shvatio da je jedno od najvažnijih profesija kada je u pitanju borba za javni interes. Sanjam o ekološkoj Crnoj Gori socijalne pravde koja će postati zdrava zajednica i biti primjer održivosti i blagostanja.

Vuk Vujisić (27) – osnivač zumiraj.me

Ivan Čađenović je višestruko nagrađivani novinar iz Podgorice. Svoju desetogodišnju karijeru gradio je pišući o ekologiji, kriminalu, nauci, korupciji i medijskim slobodama. Sertifikovani je predavač medijske pismenosti. Kao frilenser sarađuje sa više medija iz Crne Gore i regiona.

Ivan Čađenović (31) – urednik istraživačke redakcije zumiraj.me

Svoju novinarsku karijeru započela je u redakciji Radio Bara a nastavila je na portalu PCNEN, dnevnom listu Vijesti, BIRN-u, DW-u. Već nekoliko godina je freelance novinarka i sarađuje sa više medija u Crnoj Gori i regionu. Pored pisanja, takođe je obučena video novinarka sa odličnim poznavanjem tehnika mobilnog novinarstva. Prepoznata je po tekstovima o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti, manjinama i marginalizovanim grupama.

Marija Pešić (23) – freelance novinarka

Novinarstvo je uvijek bilo moj prvi izbor, a dvogodišnje freelance iskustvo mi je pokazalo kakve se prilike pružaju preda mnom. Želim da se nastavim baviti time i širim kako svoje, tako i tuđe horizonte. Trenutno završavam diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Zagreb. Radim teme vezane za socijalnu inkluziju vulnerabilnih grupa (mladih, žena, OSI, zavisnika,…) jer bih voljela izgraditi društvo gdje se svi glasovi mogu čuti.

Milica Lipovac (22)- freelance novinarka

Šest godina u novinarstvu. Novinarsku karijeru započela u Studentskom radiju KRŠ, nastavila na portalu PCNEN i na balkanskom/evropskom programu Deutsche Welle-a. Svoju karijeru nastavila na specijalizovanom romskom portalu RomaNet. Osposobljena mobilna novinarka, najviše radila priče iz oblasti ljudskih i manjinskih prava, ekologije kao i novinarske priče usmjerene ka rješenjima. Pohađala studijski program novinarstva na Washington state university.

Jovana Damjanovićnovinarka portala Zumiraj

Novinarka, Mijazakijeva tajna unuka i honomuši Andrea Jelić novinarka je Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG). Saradnica je u nedjeljniku Monitor od 2019. godine. Uglavnom piše o društvenim temama iz oblasti ekologije, obrazovanja, zdravstvene zaštite, kao i o marginalizovanim grupama… Učestvovala je na mnogim seminarima i pohađala brojne obuke iz novinarstva. Vjeruje da čak i “mikro priče” mogu da pokrenu promjene. Obožava Japan.

Andrea Jelić – novinarka CIN-CG-a

Diplomirana inženjerka stočarstva, diplomirana pravnica, omladinska radnica, voditeljka i novinarka. Zaljubljenica u prirodu, želi učiniti svijet boljim mjestom.

Mirjana Đunđić – frelance novinarka

OVO MOŽEŠ BITI TI!

Postani dio prve freelance novinarske zajednice u Crnoj Gori. Jedini uslov je da poštuješ etički kodeks i da se zalažeš za promociju istine, pravde ljudskih prava i održivog razvoja. Ova platforma je tu da ti pomogne u tvojoj misiji, da ti pruži prostor i šansu za usavršavanje. Sloboda nema cijenu!