Povodom Dana ekološke države Crne Gore: Džiknić objavio pjesmu “Stara maslina”

Nikšićki muzičar i interpretator Zoran Džiknić Džile objavio je danas, povodom 33. godine od proglašenja Crne Gore za ekološku državu, pjesmu koja nosi naziv “Stara maslina”.

Na taj način želio je da pruži svoj doprinos očuvanju prirodnih ljepota i dobara kroz muziku.

“Povodom ovog značajnog praznika, predstavljam vam moju novu pjesmu pod nazivom ‘Stara maslina’, koja slavi najstarije stablo masline u Crnoj Gori i jedno od najstarijih stabala u Evropi – čuvenu maslinu na Mirovici u Baru, simbol dugovječnosti, mira, ljubavi, napretka, blagostanja i povezanosti sa prirodom”, pojasnio je Džiknić.

Prema njegovim riječima, “Stara maslina” nije samo muzičko djelo, već snažan podsjetnik na značaj očuvanja naših prirodnih resursa.

“Ovo drevno stablo, staro preko dvije hiljade godina, nosi u sebi priče o istoriji, tradiciji i generacijama koje su živjele u skladu s prirodom. Kroz pjesmu, podižemo svijest o zaštiti prirodnih bogatstava, koristeći muziku kao alat za širenje ljubavi i ekoloških poruka i inspirišemo ljude da čuvaju prirodu i preduzmu akciju za njeno očuvanje”, istakao je Džiknić.  

Njegova misija je, dodaje on, da kroz muziku širi ljubav i podigne svijest o očuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti Crne Gore, “jer očuvanje prirode nije samo naša odgovornost, već i nasljeđe koje ostavljamo budućim generacijama”.

“Na ovaj praznik pozivam sve građane Crne Gore da zajedničkim snagama, čuvamo naša prirodna blaga, kako bismo osigurali da vizija i ideja Crne Gore kao ekološke države postane naša svakodnevna realnost. Samo kroz zajedništvo možemo zaštititi ono što su nam preci ostavili i prenijeti našim potomcima čistu i zdravu prirodu”, poručio je ovaj muzičar.

Nova pjesma pod nazivom “Stara maslina”  je premijerno predstavljena na RTCG u sklopu jutarnjeg programa “Dobro jutro Crna Goro”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content