Dragićević: Usvajanjem Zakona o akcizama udaren poslednji ekser na kovčeg “Plantaža”

Dragićević, Foto: Printskrin Youtube

Građanski aktivista Aleksandar Dragićević komentarisao je izglasavanje Zakona o akcizima kojim se uvodi dodatni porez na mirna vina.

Prema njegovim riječima, ovo će budžetu donijeti prihod od svega nekoliko miliona eura, ali će potpuno uništiti “Plantaže”.

“To je i cilj – da se uvođenjem akciza Plantaže otjeraju u stečaj kako bi se basnoslovno vrijedno zemljište Plantaža onda rasparčalo i dalo tajkunima”, smatra Dragićević.

On je podsjetio da je DPS ubijao “Plantaže” polako, ali sa istim ciljem koji, kako kaže, imaju “novi”, a koji će danas prerezati vrat kompaniji svih građana i najvažnijem izvoznom brendu Crne Gore.

“Male vinarije biće primorane da se sele u sivu zonu i posluju nelegalno”, primjećuje on.

Usvajanjem ovog Zakona, ističe Dragićević, udaren je posljednji ekser na kovčeg Plantaža.

“Brzo ćemo saznati za čije interese. Iz parlamentarne većine nijesu dozvolili opoziciji da govori nego su na silu izglasali zakone”, primjećujue on.

Ovakav način izglasavanja važnih zakona, naglašava Dragićević, podsjeća na vrijeme DPS-a kada su se poslije ponoći donosili zakoni.

“Ovo je naličje diktature u začetku. DPS je makar dozvoljavao opoziciji da govori. Ovi bi nas ubijali kao džukele po ulicama samo malo još da ojačaju i da u potpunosti pod svoje stave policiju. Srećom im se to neće dozvoliti. Vidjeli smo kako diktatura izgleda, u to se vraćati nećemo”, zaključio je Dragićević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content