(VIDEO) Sinoć održana promocija knjige Snježane Banović

Sinoć u Art caffe-u, u okviru X Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici, održana je promocija knjige profesorice i spisateljice Snježane Banović “Kronika sretnih trenutaka: Odlomci iz ludih osamdesetih”.

“Osamdesete su mene napustile odavno, nisam dugo razmišljala o njima, osim kada bi me neko pitao”, ispričala je ona.

Prema njenim riječima, iako stalno piše o prošlosti, uglavnom hrvatskom pozorištu i kulturi, ona to radi zbog kulture sjećanja.

Banović je otkrila i da je to razlog početka njenog pisanja.

“Osamdesete nisu bile u planu, dok se nešto nije dogodilo”, iskrena je hrvatska rediteljka.

Foto/Video: Dragan Leković

Autobiografija Snježane Banović “Kronika sretnih trenutaka” intimna je i razotkrivajuća knjiga o osamdesetim godinama dvadesetoga vijeka, među čijim koricama se našao i Branimir Džoni Štulić, frontmen kultnog benda “Azra”.

Banović je rediteljka, spisateljica i redovna profesorica na Odsjeku Produkcije Akademije dramske umjetnosti Univerziteta u Zagrebu.

Rođena je u Zagrebu 1963. godine, studirala je francuski i španski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, diplomirala pozorišnu režiju na Akademiji dramske umetnosti i doktorirala teatrologiju na Filozofskom fakultetu.

Razgovor začinjen anegdotama iz tog vremena, pričama o poznanstavu sa Radetom Šerbedžijom, Goranom Bregovićem i Džonijem Štulicem vodio je Janko Ljumović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content