Na Deezer-u i Spotify-u osvanuli svi albumi Džonija Štulića i “Azre”

Branimir Džoni Štulić, Foto: Youtube kanal PETROVICPETAR, spot za pjesmu "Usne vrele višnje" emitovan na CMC (Printskrin)

Dio diskografskog opusa Branimira Džonija Štulića i njegove kultne grupe “Azra”, uglavnom obrade i koncertna izvođenja, dosad je u digitalnom obliku jedino i isključivo bio dostupan na njegovom YouTube kanalu “PETROVICPETAR“.

No, od sinoć se i to promijenilo.

Naime, od sada kompletno svi studijski i koncertni albumi “Azre”, kao tri Štulićeva solo albuma, mogu se preslušavati i na streaming platformama “Spotify” i “Deezer”.

Podsjećanja radi, Štulić se konstantno buni i vodi borbu za svoja autorska prava jer Croatia Records, koja je privatizovala nekadašnji “Jugoton”, tvrdi on, eksploatiše njegova djela na način što stalno štampa vinilni album “Ravno do dna”.

Međutim, sada se krenulo i u eksploataciju kompletnog njegovog autorskog opusa u digitalnoj sferi, jer na svim djelima je kao nosilac prava navedena upravo Croatia Records.

Štulić u Hrvatskoj nema pravno utočište, niti u ovoj zemlji ima regulisan status formalno-pravni status umjetnika, te se sada u potpunosti iskorištava njegov intelektualni autorski rad i u digitalnoj sferi streaming servisa, dok on od toga neće imati apsolutno nikakvu dobit.

Visoki upravni sud Republike Hrvatske je 2021. godine utvrdio da Croatia Records nije pravilno privatizovala nekadašnji “Jugoton”, kao i da je 28 godina zarađivala milione na snimcima izvođača poput “Azre”, “Bijelog dugmeta” i “Novih fosila”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content