Rajković: Šumarska mafija pokušava diskreditovati svakog ko se bori protiv nje

Rajković, Foto: RTCG (Printskrin)

Direktor Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković jutros je, gostujući u Jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” na RTCG, kazao da šumarska mafija u Beranama želi da diskredituje i napravi afere svima koji se bore protiv nje.

On je istakao i da ga brine to što grupe bliske kriminalu prijete određenim pripadnicima Uprave policije i nosiocima pravosudnih funkcija koji će im, kako navode, pomoći protiv Uprave za šume.

“U Beranama se od prvog dana dešavaju čudne stvari. Mi smo posebno krenuli u borbu protiv bespravnih aktivnosti u Jelovici i od prvog dana čujemo šaptačke i kafanske priče da oni protiv svih koji se bore sa nama protiv kriminalnih aktiivnosti na neki način žele oprljati, napraviti im afere”, izjavio je on.

Rajković je i obećao da će pokrenuti postupak protiv svakog za koga mu dostave dokaze.

“Ja sam upoznao određene instance da u Beranama je do danas veliki broj lažnih prijava. Vidjećemo u konkretnom slučaju šta će da se desi. Određene grupe su u prethodnom periodu navikle da rade kako su željele i kako do mene kao direktora nijesu mogli da dođu, a ranije su možda nogom mogli da otvaraju vrata direktora, sada pokušavaju diskreditovati svakog ko se bori protiv njih. Pokušavaju da se vrate na staro stanje”, jasan je Rajković.

On poručuje i da vraćanja na staro nema.

“Svaki pokušaj nelegalne aktivnosti kažnjavam”, poručio je on.

On je napomenuo i da pokušava da zaštiti hektare državnih šuma da ne pređu u tuđu svojinu.

Dodao je ga brinu operativna saznanja da se kriminalne organizacije brane pominjući određene pripadnike Uprave policije i nosioce pravodudnih funkcija. 

“I da nam prijete da će im pomoći u tome. Ja vjerujem da kriminal više nikada neće ući u pore ovog društva, posebno u ovaj sektor. U Upravi za šume se stanje poboljšalo i već šaljemo kontrole za koje niko ne zna”, otkrio je Rajković u Jutarnjem programu RTCG. 

On ohrabruje pravosudne organe i ponudio sve informacije kojima raspolaže da se izbore protiv nelegalnih aktivnosti. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content