CBCG investira u mlade talente: Potpisani ugovori sa 9 stipendista

Foto: Centralna banka Crne Gore

U Centralnoj banci Crne Gore (CBCG) danas su potpisani ugovori o stipendiranju sa prvim studentima koji su izabrani u okviru inovativnog programa stipendiranja pod nazivom “PriZnanje za znanje – šansa za najbolje”.

Ovaj program, koji je prvi put raspisan u maju 2024. godine, pojašnjavaju iz CBCG, ima za cilj podršku najtalentovanijim studentima završnih godina osnovnih i master studija na fakultetima iz oblasti ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija na univerzitetima u Crnoj Gori.

Ugovore izabranim stipendistima uručila je guvernerka CBCG, Irena Radović, koja je izrazila svoje zadovoljstvo zbog pružene prilike da Centralna banka podrži mlade ljude sa izvanrednim postignućima i ambicijama.

Radović je naglasila da se radi o investiciji u budućnost i snaženju institucije koja se priprema za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju i Eurosistem.

“Odnos prema radu, posvećenost i profesionalne zasluge su vrijednosti na kojima dalje izgrađujemo Centralnu banku”, izjavila je ona.

Stipendije, koje iznose 550 eura mjesečno, dodijeljene su: Anđeli Iković, Ivani Roganović, Luki Mićoviću, Miji Sekulović, Milici Rajčić, Neveni Jovanović, Omara Osmanagića, Petru Draškoviću i Ranki Pejanović.

Ovi stipendisti su izabrani na osnovu niza kriterijuma, uključujući prosjek ocjena, položene ispite, aktivno znanje engleskog jezika, kao i društvenu angažovanost kroz rad u studentskim organizacijama ili drugim institucijama koje se bave opštim dobrom.

Osim finansijske podrške, stipendisti će imati priliku da se uključe u studentsku stručnu praksu i/ili pripravnički staž u CBCG, što će im omogućiti sticanje praktičnih znanja i iskustava potrebnih za buduće karijere. Ovaj program je osmišljen kao podrška mladim ljudima koji žele da svoje znanje i sposobnosti usmjere ka izgradnji stabilnog i jakog finansijskog sistema Crne Gore.

CBCG je kroz ovaj program jasno pokazala svoju posvećenost razvoju mladih talenata i njihovom osnaživanju za buduće izazove.

“Znanje i stručnost su temelj na kojem treba da počiva cijelo društvo”, istaknuto je u saopštenju Centralne banke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content