NVO “Lara i Miško” apeluje na građane da pomognu sklonište za napuštene konje  

NVO “Lara i Miško” iz Danilovgrada, koja se bavi zaštitom životinja na teritoriji Crne Gore, obratila se javnosti za pomoć, kako bi skrenula pažnju na nedostatak materijalnih sredstava za sklonište za napuštene konje koje posjeduje u Spužu.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Na samom početku želimo da upoznamo javnost da NVO “Lara i Miško”, sa sjedištem u Spužu, postoji već pet godina, a cilj našeg djelovanja je pružanje pomoći i udomljavanje napuštenih konja na teritoriji Crne Gore. Trenutno u našem skloništu boravi šest udomljenih konja i dva magarca, ali ono što želimo da naglasimo, jeste da su uslovi u našem skloništu jako loši, jer se naša organizacija nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji, lišena bilo kakve pomoći od strane države i Opštine Danilovgrad, na čijoj se teritoriji nalazimo.

Bez obzira na to što smo jedina organizacija ove vrste u Cenoj Gori i što smo aplicirali na sve projekte raspisane od strane Ministarstva poljoprivrede i Opštine Danilovgrad, nikada do sada od pomenutih nismo dobili ni jedan euro pomoći.

Zato koristimo ovu priliku da pozovemo sve društveno odgovorne kolektive, kao i pojedince, da u skladu sa mogućnostima pomognu našoj organizaciji, a to mogu učiniti u hrani, građevinskom materijalu za izgradnju uslovnog skloništa ili pak uplatom sredstava na naš žiro račun: 510000000014216166 (CKB banka). Takođe nas možete kontaktirati putem našeg telefona: +38269673297. 

Javnost je upoznata sa nedavnim slučajem konja koga smo poluživog spasili na Vrelima Ribničkim u Podgorici i koji se oporavlja u našem skloništu. Uspjeli smo, uz skoro svakodnevnu pomoć veterinara, da ga dignemo na noge, ali to nije kraj u borbi za njegovo zdravlje. Potrebno je još puno njege, truda i novca do njegovog potpunog oporavka. Uz to, mi smo već u dugovima kod veterinara, za dosadašnje liječenje, a to nismo u mogućnosti da sami pokrijemo. Zato smo prinuđeni da se za pomoć obratimo humanim ljudima.

Takođe, moramo napomenuti da se bljži zima, te da nam je potrebna hrana za sva grla o kojima brinemo, tako da i tu molimo za pomoć, jer sami ne možemo obezbijediti dovoljne količine hrane. Na samom kraju želimo da se zahvalimo onima malobrojnima koji su nam u prethodnom periodu pružili bilo kakav vid pomoći”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content