Premijer na zasijedanju Ženskog parlamenta: Uskoro ćemo formirati Kancelariju za rodnu ravnopravnost

Izvor: sajt Vlade Crne Gore

Objavljeno: 16.05.2022 na sajtu VLADE

„Naša podrška neće izostati nijednog trenutka. Uskoro će biti uspostavljena Kancelarija za rodnu ravnopravnost pri Kabinetu predsjednika. Iako nije dovoljno, to je dobar signal i početak. Pozivam vas sve da zajedno radimo na promovisanju zdravih i dobrih politika, kada je u pitanju rodna ravnopravnost i generalno promovisanje univerzalnih vrijednosti i ljudskih prava“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na 14. zasijedanju Ženskog parlamenta, kojem je prisustvovao zajedno sa brojnim ministrima u Vladi Crne Gore.

Predsjednik Vlade je govoreći o broju žena u 43. Vladi Crne Gore istakao da prihvata kritike da nema zadovoljavajući broj žena, ali i da nije sve u kvantitetu. „Mislim da se piramida moći polako mijenja i iskazuje jedno novo lice Crne Gore koje pokazuje da ova zemlja mijenja svoju političku kulturu i praksu, i nadam se da će njihovim zalaganjem na jako odgovornim mjestima koja sada obavljaju, pokazati da se društvo zaista transformiše u dobrom smjeru“, ukazao je premijer Abazović u svom govoru.

Premijer je naznačio da mu je važno što na zasijedanju Ženskog parlamenta vidi puno muškaraca, navodeći da je to jako dobra poruka imajući u vidu da, za razliku od žena, muškarci nijesu dovoljno radili po pitanju rodne ravnopravnosti. 

Pozivam sve ministrice i ministre da što tjesnije sarađuju sa Ženskim klubom i Skupštinom Crne Gore i da zajedno ostvarimo nešto što je dobrobit cijelog društva. Ako postoji jedno pitanje koje ne dijeli ovdje okupljene to je pitanje rodnih politika. Oko ovoga imamo široku konsenzus i dajte da uradimo prave stvari, zaključio je predsjednik Vlade Abazović. Navodi se u ssopštenju Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Skip to content