Uređuje se željeznička stanica Aerodrom

Željeznička stanica Aerodrom trenutno je jedini javni prevoz koji građani i turisti mogu koristiti za prevoz do podgoričkog aerodroma i nazad

Foto: ŽICG

Željeznička stanica Aerodrom trenutno je jedini javni prevoz koji građani i turisti mogu koristiti za prevoz do podgoričkog aerodroma i nazad

,,U toku su radovi na adaptaciji i uređenju stajališta Aerodrom. Osim krečenja, u saradnji sa preduzećem Vodovod i kanalizacija, ŽICG je pokrenula proceduru dovođenja vode u cilju postavljanja česmi, a biće postavljene i solarne svjetiljke kao i nove korpe za smeće. Takođe, izvode se i radovi na uređenju perona sa ciljem bezbjednijeg pristupa putnika vozu”, navode na stranici Željeznička infrastruktura Crne Gore.

🚧 U toku su radovi na adaptaciji i uređenju stajališta Aerodrom 🛤✈️. Osim molerskih radova, u saradnji sa preduzećem…

Objavljuje Željeznička infrastruktura CGPonedjeljak, 11. septembar 2023.

Portal Zumiraj ranije je pisao o neuslovnosti ove željezničke stanice i nepostojanju alternative za turiste i građane koji slijeću na podgorički aerodrom.

Tada je naš sagovornik Predrag Tomović, autor emisije Oči Podgorice apelovao na nadležne da je potrebno uvesti autobusku liniju, ali i urediti postojeću željezničku stanicu.

,,Da bi ta željeznička stanica bila funkcionalna, neophodno je da se napravi trotoar, jer danas od aerodroma do nje možemo da vidimo turiste koji dolaze u glavni grad, vuku svoje torbe i idu ulicom kroz lokve ili po najvećoj prašini kad je ljeto i vrućina“, poručio je Tomović, a pored trotoara fali i oznaka da stanica postoji.

U svakom slučaju, kaže on, bez informisanja javnosti da tu postoji stanica građani su jednostavno dovedeni u situaciju da usljed neinformisanosti plaćaju usluge prevoza drastično više nego što bi htjeli.

,,Obzirom da smo turistička destinacija, turisti moraju, nije pitanje treba li nego moraju da se osjećaju besprijekorno kad dođu na aerodrom da imaju izbor za prevoz a ne da budu jednostavno u situaciji da ne znaju šta ih je snašlo kad izađu iz aviona“, zaključio je Tomović.

Skip to content