Diplomci sa UCG sadiće svoja ,,Stabla znanja”

Cilj projekta “Stablo znanja” je jačanje svijesti studenata o važnosti o čuvanju životne sredine

Svi studenti koji diplomiraju na bilo kojem od nivoa studija na Univerzitetu Crne Gore (UCG), posadiće svoje stablo iz fonda sadnica koje će ustupiti Agencija za zaštitu životne sredine.

To su najavili Studentski parlament (SPUCG) i Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) na konferenciji za medije.

Objasnili su i da će studentima biti pružena sva logistička i druga podrška prilikom sađenja sadnica.

“Studentima koji se odluče da na ovaj način učestvuju u ozelenjavanju naše države omogućeni su dodatni, brojni benefiti”, kazali su.

,,Ponosni smo na ovu saradnju jer smatramo da upravo studenti sa inovativnim, svježim idejama i kreativnošću, mogu da pronađu efikasnije načine u podizanju svijesti o očuvanju prirode i životne sredine. Agencija je vjerujemo prepoznata kao institucija koja ima kontinuiranu saradnju sa mladima i podržava sve incijative koje promovišu zaštitu životne sredine i održivost, sa ciljem ljepše i zdravije Crne Gore za buduće generacije”, navode iz Agencije za zaštitu životne sredine.

“Planiramo da 10. oktobra u 10 sati organizujemo veliku akciju ozelenjavanja u kampusu Univerziteta”, najavio je student povjerenik, Filip Vujović, dodajući da će informacije o prijavi biti dostupne na sajtu UCG, kao i na instagram profilu SPUCG.

Svi zainteresovani studenti za učešće se mogu prijaviti već sada i to putem platforme „Stablo znanja“ koja je od juče zvanično u funkciji – http://stabloznanja.ucg.ac.me.

Skip to content