Konferencija tematskog projekta “DUE MARI – Next Generation Tourism Development”

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, organizovaće sjutra 30. novembra 2023. godine, sa početkom u 11 sati i 30 minuta, završnu konferenciju tematskog projekta “DUE MARI – Next Generation Tourism Development”, u hotelu CUE u Podgorici.

Pomenuti projekat se realizuje pod okriljem IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020. Projekt se implementira od 15. maja 2019. godine, a završava se 31. decembra 2023. godine. Ukupan budžet projekta svih partnera iznosi 4.425.894,02 EUR, od čega je 85% kontribucija EU, a 15% partnersko učešće.

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je vodeći partner, a ostali partneri na projektu su Ministarstvo ekologije i turizma Albanije, italijanske regija Pulja i Molize, Innova Puglia, i NTO Crne Gore. Pridruženi partner je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

DUE MARI projekat fokusiran je na zajedničku valorizaciju jedinstvenih kulturnih i prirodnih dobara. Vodeći specifični cilj projekta je izrada zajedničke virtuelne online platforme za poboljšanje održivog rasta turizma, smanjenje sezonalnosti i promociju novih tehnologija i inovativnih pristupa i alata u turističkom marketingu.

Na konferenciji će biti predstavljeni i drugi važni rezultati ovog projekta od strane svih partnera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content