Od 17 časova zatvoren saobraćaj na Milenijumu: Biciklistička vožnja i modna revija

Critical Mass, biciklistička vožnja gradskim ulicama, biće organizovana danas u Podgorici povodom 22. septembra – Svjetskog dana bez automobila.

,,Polazak je sa Trga nezavisnosti u 18h i bicikliramo laganim tempom ulicama i bulevarima u dužini od 7,5 km, u pratnji službenika Uprave policije. Iste večeri sa početkom u 19:30h, na mostu Milenijum, biće upriličena modna revija ‘Space and lines’, na kojoj će biti predstavljena kolekcije od ekoloških i recikliranih materijala modnog kreatora Borisa Ćalića”, saopšteno je iz PG Biroa.

Tim događajem završava se ovogodišnja Evropska nedjelja mobilnosti.

Evropska nedjelja mobilnosti se ove godine obilježava pod nazivom „Save energy“ i vodeća je kampanja Evropske komisije za podizanje svijesti o održivoj mobilnosti koja promoviše promjenu ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prevoza i drugih čistih, inteligentnih transportnih rješenja.

Zbog ovog događaja saobraćaj na podgoričkom mostu Milenijum danas će više sati biti zatvoren.

Sekretarijat za saobraćaj Glavnog grada saopštio je da će desna kolovozna traka, gledano iz ulice Jovana Tomaševića ka Bulevaru Ivana Crnojevića, biti zatvorena u vremenskom intervalu od 11 do 17 sati.

Potpuna obustava saobraćaja na mostu Milenijum, u oba smjera, najavljena je u vremenskom intervalu od 17 do ponoći.

“Ova saglasnost se izdaje uz obavezno prisustvo saobraćajne policije”, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content