Služba za poljoprivredu opštine Pljevlja, kroz agrobudžetsku mjeru – Podrška kontinentalnom voćarstvu, nabavila je za naše voćare oko 5000 sadnica različitog kontinentalnog voća, saopšteno je iz Opštine Pljevlja.

Kako su kazali, od toga je, oko 4000 sadnica šljive odgovarajućeg sortimenta, adekvatnog za agroekološke uslove naše opštine, 500 sadnica jabuke, 100 kruške i oko 400 ostalih sadnica različitih voćnih vrsta.

Podrška poljoprivrednim proizvođačima – voćarima iz opštinskog Agrobudžeta iznosi 50 % od nabavne cijene sadnica, čija je vrijednost oko 11.550 eura.

Preuzimanje sadnog materijala je organizovano u zaštićenom prostoru – plasteniku DOO „Čistoća“, RJ Zelenilo i trajaće narednih dana, do konačne raspodjele cjelokupnog kontigenta.

Ova mjera Službe za poljoprivredu je od izuzetnog značaja za održavanje, obnavljanje i proširenje voćnjaka na seoskom području naše opštine, uz poseban, dugoročni ekonomski značaj za poljoprivredna domaćinstva.

Kako su naveli, lokalna uprava će i ubuduće, nastaviti sa ovom i sličnim mjerama podrške, na dobrobit našeg sela i naših vrijednih domaćina i domaćica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content